
ابتلا حیوانات خانگی به کرونا؟
پس از آمدن ویروس کرونا، یکی از سوالاتی که ذهن بسیاری از افراد را به خود مشغول کرده این است که ابتلا حیوانات خانگی به کرونا چطور خواهند شد و آنها نیز میتوانند ناقل آن باشند؟
پس از این که نتیجه آزمایش تعدادی سگ و گربه مثبت اعلام شد، این نگرانیها جدیتر شد. اما در روزهای گذشته اعلام شد که یکی از ببرهای باغ وحشی در آمریکا نیز به این ویروس مبتلا شدهاست و پس از آن موج تازهای از شایعات و گمانهزنیها درباره رابطه کرونا و حیوانات و خطر حضور در کنار آنها به راه افتاد. ویروس کرونا از آن دسته ویروسهایی است که قابلیت انتقال بین انسان و حیوان را دارد. ظاهرا این ویروس در شهر نیویورک از یکی از افراد مبتلا به ۳ شیر و ۴ ببر منتقل شده است که نادیا، ببر ۴ سالهای که در چند روز گذشته در صدر خبرها بوده نیز یکی از آنهاست. با وجود این که جواب آزمایش این حیوانات مثبت بوده است، اما باغ وحش محل نگهداری آنها امید دارد همه آنها کاملا بهبود بیابند.
بیشتر بخوانید: اصول ست کردن کفش برای خانم ها
دانشمندان در حال حاضر درباره نحوه انتقال این ویروس به اولین انسان مبتلا و همچنین اولین حیوانی که این ویروس را به انسان انتقال داده است، اطلاع دقیقی در اختیار ندارند. در ابتدا تصور میشد که بازار ماهیفروشان در شهر ووهان چین منشا انتقال این ویروس به اولین انسان بوده است، اما مطالعاتی که در ماه ژانویه صورت گرفت مشخص کرد که اولین فرد آلودهای که شناسایی شده هیچ تماسی با این بازار نداشته است.
مطالعات دیگر حاکی از آن است که ۹۹ درصد ژنوم ویروس موجود در بدن بیماران مبتلا به کووید-۱۹ با ژنوم یافت شده از آن در پنگولین مشابه است. پنگولین نوعی مورچهخوار است که طبق اعلام بنیاد حیات وحش جهانی، پرفروشترین پستاندار در آسیا به شمار میآید. آنگونه که در نتایج این تحقیقات ذکر شده است، احتمالا پنگولین این ویروس را از خفاشها به انسان انتقال داده است. تحلیلهای ابتدایی از شباهت ۹۶ درصدی ژنوم کرونا ویروس یافت شده در انسان با ویروس موجود در بدن خفاشها حکایت دارند که عامل انتقال دو بیماری SARS و MERS نیز شناخته میشوند.
بیشتر بخوانید: نحوه ست کردن کفش برای آقایان
طبق اعلام مرکز پیشگیری و کنترل بیماریهای آمریکا، با وجود این که این ویروس با انتقال از یک گونه جانوری به گونه دیگر باعث ایجاد یک خطر همهگیر (پاندمیک) در جهان شده است؛ انتقال میانجانوری و گسترش آن به این روش چندان رایج نیست. بر اساس اعلام سازمان بهداشت جهانی، تا کنون هیچ مدرکی مبنی بر انتقال ویروس کرونا از حیوانات خانگی به یک انسان در هیچ نقطهای از دنیا مشاهده نشده است. علیرغم این اطلاعیه سازمان بهداشت جهانی، برخی از گروههای مدافع حیوانات ابراز نگرانی کردهاند که ترس از حیوانات خانگی افرادی که به کووید-۱۹ مبتلا هستند باعث گمراهی شود و بسیاری از این حیوانات در جامعه رها شوند و یا با آنها بد رفتاری شود.
تا بهحال موارد نادری از سگها و گربههای خانگی آلوده به ویروس کرونا کشف شدهاند که پس از ابتلای صاحبانشان به کرونا، نتایج آزمایش این حیوانات نیز مثبت اعلام شده است. در ماه فوریه نتیجه آزمایش یک سگ پامرانین تقریبا مثبت اعلام شد و این حیوان در ماه مارس از دنیا رفت. اما طبق گزارش South China Morning Post، ممکن است علت مرگ این سگ سن بالای او بوده باشد. پس از آن، یک سگ دو ساله از نوع ژرمن شپرد نیز در هنگ کنگ یافت شد که پس از آزمایش مثبت صاحبش، مشخص شد این حیوان هم به ویروس کرونا آلوده شده است. اما در کمال تعجب، جواب آزمایش سگ دیگری که در این خانه زندگی میکند منفی اعلام شده و او سالم است.
کیسهای حیوانی آلوده در هنگ کنگ به این دو مورد ختم نشدهاند و یک گربه نیز در این منطقه به کرونا مبتلا شده است. اما گربه دیگری که در خبرها به آن اشاره شده در کشور بلژیک قرار دارد و طبق اعلام سرویس دامپزشکی ملی این کشور، تا کنون علائمی از بیماریهای گوارشی و تنفسی را از خود نشان داده است.
منبع: The Verge